Wie ben ik?

Ik ben Donnie van Bree, geboren in Posterholt op 19 dec. 1961.

Na een tiental jaren bezig te zijn geweest met edelsmeden, heb ik mijn nieuwe passie ontdekt: KERAMIEK.

Ik ben begonnen met een keramiekcursus bij het Centrum voor de Kunsten in Roermond, en heb na enkele jaren de overstap gemaakt naar de vakopleiding SBB in Gouda. Na de driejarige deeltijdopleiding heb ik de extra leerjaren Handvormen, Draaien en Glazuren gedaan.

Als keramist is er zoveel te ontdekken en zijn de mogelijkheden grenzenloos. Je kunt jezelf blijven ontwikkelen en ook blijven verbazen over de mogelijkheden die het materiaal biedt. De vrijheid om daarmee te kunnen spelen is voor mij de reden dat ik het vak zo interessant vind.

Masterclasses mallen maken, druktechnieken en werken met gietporselein resulteren uiteindelijk in het werk dat ik u op deze site presenteer.

Tegenwoordig sta ik met mijn werk op keramiekmarkten in binnen en buitenland. Ik maak momenteel voornamelijk draai- en gietwerk uit porselein maar kan het toch niet laten om af en toe een klein uitstapje te maken naar de kunstzinnige kant. De moedervormen voor mijn mallen draai ik uit gips. Daar worden dan mallen op gemaakt en vervolgens kan ik dan mijn eigen ontwerpen gaan gieten in porselein.

Heeft u interesse om zelf uw handen in de klei te steken, dan bent u bij mij welkom voor een cursus handvormen of draaien.

Ik wens u, als bezoeker van deze site, veel plezier bij het bekijken van mijn werk.

Categorieën: Nieuws | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: