Mijn werk

Mijn huidige werk bestaat uit een Draailijn en een Gietlijn. Mijn werk wordt gemaakt van Porselein maar kan tegen een stootje. Het moet mooi zijn maar vooral ook functioneel is mijn motto. Al het werk is vaatwasmachinebestendig en gestookt op 1260ºC.

Ik ben steeds op zoek naar originele nieuwe modellen of accenten en speel graag met mijn favoriete kleuren rood, wit en zwart. Die geven mijn werk een frisse uitstraling.

Mijn gietlijn komt tot stand door eerst een moedervorm uit gips te draaien. Vervolgens worden daar dan mallen op gemaakt en daarna kan ik gaan spelen met de ingekleurde porselein. Door op verschillende manieren in te gieten, creëer ik steeds nieuwe patronen, die eigenlijk vanzelf ontstaan en toch ook grotendeels onvoorspelbaar zijn. Die onvoorspelbaarheid fascineert me. Zo krijgt ieder stuk een heel persoonlijk tintje en is ieder werkstuk uniek. Het blijft me verbazen wat er iedere keer tevoorschijn komt als het werk uit de mal komt. Experimenteren en steeds op zoek zijn naar nieuwe technieken en mogelijkheden doe ik het allerliefst en zorgt ervoor dat keramiek mij nooit gaat vervelen. Zo nu en dan maak ik ook een klein uitstapje naar iets meer kunstzinnig werk.

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: