Wie ben ik

Ik ben Donnie van Bree, geboren in Posterholt op 19 dec. 1961.

Na een tiental jaren bezig te zijn geweest met edelsmeden, heb ik mijn nieuwe passie ontdekt: KERAMIEK.

Ik ben begonnen met een keramiekcursus bij het Centrum voor de Kunsten in Roermond, en heb na enkele jaren de overstap gemaakt naar de vakopleiding SBB in Gouda. Na de driejarige deeltijdopleiding heb ik de extra leerjaren Handvormen, Draaien en Glazuren gedaan.

Draaien is voor mij meditatie.  Toch kan ik het handvormen niet helemaal loslaten en voel ik af en toe de behoefte opkomen om creatieve ideeën uit te werken. Die afwisseling vind ik heerlijk. De laatste jaren is het accent echter wel meer op het draaiwerk komen te liggen. Een heel andere lijn waar ik me mee bezighoud, is het werken met gekleurde porselein in mallen. De moedervormen die ik daarvoor gebruik, draai ik uit gips. vervolgens worden daar dan de mallen op gegoten.

Sinds 2011 geef ik handvorm cursussen en vanaf 2015 ben ik ook gestart met het geven van draaicursussen. De cursussen worden gegeven in mijn atelier op Roermondseweg 48 in Posterholt.

Ik hoop dat u, als bezoeker van deze site, veel plezier beleeft aan mijn werk.

Heeft u interesse in mijn werk, dan kunt u na telefonische afspraak mijn atelier bezoeken of een van de keramiekmarkten bezoeken waar ik mijn werk presenteer. Kijk voor actuele data onder de kop: agenda.

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: