Wie ben ik

Ik ben Donnie van Bree, geboren in Posterholt op 19 dec. 1961.

Na een tiental jaren bezig te zijn geweest met edelsmeden, heb ik mijn nieuwe passie ontdekt: KERAMIEK.

Ik ben begonnen met een keramiekcursus bij het Centrum voor de Kunsten in Roermond, en heb na enkele jaren de overstap gemaakt naar de vakopleiding SBB in Gouda. Na de driejarige deeltijdopleiding heb ik de extra leerjaren Handvormen, Draaien en Glazuren gedaan.

Ik heb nooit een keuze kunnen maken tussen handvormen en draaien. Draaien is voor mij meditatie.  Ik wil echter ook de creatieve ideeën die ontstaan in mijn hoofd tot uitdrukking kunnen brengen en daarvoor eigent zich de handvorm techniek soms beter. Bovendien vind ik die afwisseling heerlijk dus waarom zou ik me die beperking opleggen een keuze te maken. De laatste jaren is het accent wel meer op het draaiwerk komen te liggen.

Sinds 2011 neem ik deel aan exposities en keramiekmarkten en geef ik handvorm cursussen. Vanaf 2015 ben ik ook gestart met het geven van een draaicursus voor beginners in mijn atelier op Roermondseweg 48 in Posterholt.

Ik hoop dat u, als bezoeker van deze site, veel plezier beleeft aan mijn werk.

Advertenties

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: